image
Diş Eti Hastalıkları Tedavileri (Periodontoloji)

Diş eti hastalıkları (Periodontoloji), tedavi edilmediğinde herhangi bir çürük ya da sorunu olmayan sağlam dişlerin dahi kaybedilmesi ile sonuçlanabilecek bir ağız ve diş sağlığı rahatsızlığıdır.

Periodontal hastalıklar; iltihabi hastalıklardır ve diş eti ile dişleri destekleyen diğer dokuları etkilemektedir. Yetişkin hastalarda, diş eti hastalıkları nedeniyle diş kayıplarına sıklıkla karşılaşılmaktadır. Düzenli diş muayenesi ile erken teşhis edilen diş eti rahatsızlıkları kolaylıkla ve başarı ile tedavi edilebilmektedir.

Diş Eti Hastalığı Belirtileri

Kötü ağız kokusu, Diş etlerinde çekilme görülmesi, Diş etlerinde kanama (Diş fırçalama sırasında veya sebepsiz), Diş etlerinde kırmızılık, şişlik ve hassasiyet oluşması, Dişler ve diş etleri arasında iltihabi akıntı oluşması, Sallanan veya giderek birbirinden ayrılan dişlerin gözlemlenmesi, Hastanın mevcut protez dişindeki eski uyumun değişmesi

Diş eti hastalıkları tedavi edilmezse ne olur?

Tedavi edilmeyen diş eti hastalıkları, diş kaybına, kemik erimesine, kalp hastalıkları, diyabet ve solunum yolu hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Tedavi, hastalığın şiddetine göre değişir. Genellikle diş hekimi tarafından yapılan temizlik, kök düzeltme, antibiyotik tedavisi veya cerrahi müdahale gibi yöntemler uygulanır. Diş eti hastalığı olanların şeker ve asitli yiyecek-içeceklerden uzak durmasını öneririz.

Randevu Alın Bizi Arayın